דוקרנים

דוקרנים להרחקת יונים היו בשימוש עוד בתקופת בית המקדש. הדוקרן בזמנו היו דוקרנים משולשים חדים גבוהים “כליה עורב” שהותקנו סביב גג המקדש. הם נועדו למניעת נחיתת עורבים ובעלי כנף.

מכיוון שהתגלה כי דרך טובה למנוע מהיונה לשהות על הבניין היא להפוך את השהות שם לבלתי נסבלת מבחינתה. החלו ניסיונות שונים שקשורים לאזור הנחיתה שלה. דוקרנים נגד יונים היו הרעיון המרכזי הראשון. המומחים החלו לחפש דוקרנים מסוגים שונים. בהתחלה ניסו חודי מתכת ארוכים ודקים. חודים אלה היו חסרי גמישות, ולכן היונים שהו עליהם. ואפילו קיננו עליהם ללא בעיה!. לאחר מכן ניסו דוקרנים נגד יונים מסוג פלסטיק, שלא היו יציבים לאורך זמן וגם לא יעילים. לבסוף נמצא כי דוקרנים גמישים ורוטטים הם אלה שמרתיעים את היונים בגלל חוסר היציבות שלהם.

דברים שחשוב לדעת לפני התקנת דוקרנים

דוקרנים להרחקת יוניםלפני שמבצעים הרחקת יונים באמצעות דוקרנים חשוב לדעת באיזה סוג ואיזה דגם של דוקרנים כדאי להשתמש בהתחשב באופי המקום. הדוקרנים מתאימים להרחקת יונים ממקומות רחבים וצרים. תלוי באופי המטרד ניתן להתקין דוקרנים על מזגנים, אדני חלון, מעקות, אדניות, שלטים, קורניזים (מדפי בטון), צינורות וכדומה. גובה רגלי היונה כ-6 ס”מ ולכן אם אנו רוצים למנוע ישיבה על הדוקרנים יש להשתמש בדוקרנים בגובה- 10 ס”מ לפחות. רוחב משתנה לפי דגם הדוקרן.  ברשותנו מגוון רחב של דגמים, דוקרנים המורכבים על בסיס מפולי קרבונט בתוספת מגן קרינה UV. דוקרנים המורכבים על נירוסטה עמידים לאורך שנים רבות, דוקרנים מנחושת להרחקת דרורים ועוד.

דוקרנים נגד יונים יעלים רק במקומות שאין בהם קינון